2021 - 2022 Güz Dönemi 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuruları-Robotlar ve Akıllı Sistemler

2021 - 2022 Güz Dönemi 100/2000 YÖK Doktora Bursları Başvuruları

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı kapsamında üniversitemiz Robotlar ve Akıllı Sistemler Doktora Programı’na başvuru kabul edecektir. Program kapsamında YÖK’ün belirlemiş olduğu İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik (Bacaklı Robotlar, Biyomimik Robotlar, Biyorobotik, Biyomekanik, İnsan-Robot Beraber Çalışabilme de dahil) alanında doktora çalışması yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 6 Ekim - 11 Ekim 2021

Başvuru ile ilgili ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.

BAŞVURU KOŞULLARI:

• T.C. vatandaşı olmak.
  • Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar’da belirtilen usul ve esaslara uymak.
(https://yuzikibinbursu.yok.gov.tr/Documents/AnaSayfa/100-2000-usul-esaslar-01072021.pdf)
  • İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak.
  • Başvuru yapılacak öncelikli alan kapsamında akademik tez çalışmasını yürütecek ve tamamlayacak olmak.
  • Türk-Alman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne uygun olarak Türk-Alman Üniversitesi doktora programlarına başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak.
  • Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadro ve pozisyonlarında (kadrolu, kadrosuz, saatlik sözleşmeli, yarı zamanlı vb.) çalışmıyor olmak.
  • Doktora programında ders alma aşamasında, doktora yeterlik aşamasında veya doktora yeterlik aşamasını geçmiş ve tez önerisini vermemiş olmak (Tez önerisini vermiş olan öğrenciler ve/veya bilimsel hazırlık programı öğrencileri 100/2000 Doktora Burs Programı’na başvuru yapamazlar).
  • Türk-Alman Üniversitesi’ne kayıtlı olmayan öğrencilerin, Türk-Alman Üniversitesi’nde yatay geçiş kapsamında başvuracakları doktora programının başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak. Doktora programlarına ancak eğitimlerinin ikinci yarıyıl başında olan öğrenciler yatay geçiş yapabilir.
  • Halihazırda bir yükseköğretim kurumunda 100/2000 YÖK doktora bursiyeri olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Online Tanıtım Takvimi

Robotlar ve Akıllı Sistemler Yüksek Lisans ve Doktora Programı
Görevli Öğretim Üyesi Tanıtım Tarihi Tanıtım Saati
Prof. Dr. Yunus Ziya ARSLAN              Doç.Dr. Tuba ÇONKA YILDIZ 15.06.2021 13:30-14:30